ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε βαφή εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό;

    Αρχική » Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε βαφή εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό;
    βαφή εξωτερικού χώρου

    Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε βαφή εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό;

    Η απάντηση που θα ακούσεις από οποιονδήποτε ειδικό στο ερώτημα για το αν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί η βαφή εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό είναι η εξής: “Μην χρησιμοποιείτε εξωτερική βαφή στο εσωτερικό του χώρου σας”. Ουσιαστικά αυτό προτείνεται και επιβάλλεται, επειδή η βαφή εξωτερικού χώρου απελευθερώνει επικίνδυνες χημικές ουσίες στον αέρα. Με λίγα λόγια, τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το εξωτερικό χρώμα ανθεκτικό, όταν εφαρμόζονται σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία σας.

     

    Αλλά μην ανησυχείτε – εάν κατά λάθος χρησιμοποιήσετε εξωτερικό χρώμα στο εσωτερικό, μπορείτε να ασταρώσετε τους τοίχους και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε εσωτερική βαφή πάνω από το εξωτερικό χρώμα.

     

    Γιατί η εξωτερική βαφή είναι επιβλαβής όταν χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους;

    Το εξωτερικό χρώμα είναι κατασκευασμένο για να αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως είναι η βροχή, η ζέστη και ο παγετός. Περιέχει ρητίνες που βοηθούν το χρώμα να διαστέλλεται και να συστέλλεται για να το προστατεύει από τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, περιέχει πρόσθετα που το βοηθούν να αντισταθεί στο ξεθώριασμα από τις ακτίνες UV του ήλιου και τη φθορά. Όλες αυτές οι ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς.

     

    1ος Λόγος: Τα υψηλά VOCs

    Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) είναι αέρια που απελευθερώνονται στον αέρα από ορισμένα προϊόντα και προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση. Το εξωτερικό ακρυλικό χρώμα, συγκεκριμένα, περιέχει μεγαλύτερο αριθμό VOCs από ότι περιέχει το εσωτερικό χρώμα. Τα VOCs που εκπέμπονται από το εξωτερικό χρώμα μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα σε άτομα με αλλεργίες. Η εξωτερική βαφή έχει την τάση να συνεχίζει να απελευθερώνει επιβλαβείς τοξίνες ακόμα και αφού στεγνώσει.

     

    [Διαβάστε επίσης:  Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού: Πώς διαρκεί περισσότερο.]

     

    2ος Λόγος: Επιβλαβή πρόσθετα

    Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το εξωτερικό χρώμα ανθεκτικό σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους. Αυτό συμβαίνει επειδή το εξωτερικό χρώμα έχει σχεδιαστεί για να σκληραίνει και να τοποθετείται καλύτερα σε εξωτερικές επιφάνειες, όπου η ποιότητα του αέρα των ανθρώπων δεν επηρεάζεται τόσο εύκολα.

     

    3ος Λόγος: Πιο επιρρεπής σε φθορά

    Το εξωτερικό χρώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους, καθώς είναι περισσότερο επιρρεπή σε φθορά και γρατσουνιές, σε σχέση με τα χρώματα εσωτερικής βαφής.

     

    4ος Λόγος: Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις

    Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην εξωτερική βαφή μπορεί να προκαλέσουν οσμές και αλλεργικές αντιδράσεις, όταν το χρώμα εφαρμόζεται σε κλειστούς και περιορισμένους χώρους.

     

    Εξωτερική και Εσωτερική Βαφή

    Η κύρια διαφορά μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής βαφής είναι οι ρητίνες που περιέχουν.

    Η ρητίνη στο εξωτερικό χρώμα είναι κατασκευασμένη για να αντέχει τις αλλαγές θερμοκρασίας και να αντιστέκεται στη δημιουργία μούχλας από την υγρασία. Η ρητίνη εξωτερικού χρώματος είναι πιο ανθεκτική και πιο ικανή να αντιστέκεται στο θρυμματισμό, το ξεφλούδισμα και το ξεθώριασμα από το φως του ήλιου, από τις ρητίνες εσωτερικής βαφής, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους εσωτερικούς τοίχους να τρίβονται και να είναι ανθεκτικοί στους λεκέδες.

     

    [Διαβάστε επίσης: Οικολογικά χρώματα για βάψιμο σπιτιού]

     

    Τα συστατικά στο εξωτερικό χρώμα εκπέμπουν υψηλές πτητικές οργανικές ενώσεις, που είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν θα θέλατε να το εφαρμόσετε σε εσωτερικούς χώρους. Οι εσωτερικές βαφές, από την άλλη πλευρά, δεν απελευθερώνουν τόσες τοξίνες. Για την εσωτερική βαφή, μάλιστα, υπάρχουν και τα οικολογικά χρώματα που δεν περιέχουν υψηλές πτητικές οργανικές ενώσεις, τα οποία επιλέγονται ολοένα και περισσότερο.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας Terzakis Build Λαγκαδά 42.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×