ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Προστατευτείτε από τα φράγματα πάγου στη στέγη και τις υδρορροές

    Αρχική » Προστατευτείτε από τα φράγματα πάγου στη στέγη και τις υδρορροές
    πάγος στη στέγη

    Προστατευτείτε από τα φράγματα πάγου στη στέγη και τις υδρορροές

    Ο βαρύς χειμώνας φέρνει περισσότερο πάγο και χιόνι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία φραγμάτων πάγου στη στέγη. Τα φράγματα πάγου μπορούν να καταστρέψουν τη στέγη και τις υδρορροές σας και να προκαλέσουν ζημιά στο εσωτερικό του σπιτιού.

    Το θετικό είναι ότι μπορείτε να αποτρέψετε τη δημιουργία φράγματος πάγου πριν αυτό συμβεί. Διαβάστε στο άρθρο μας τι είναι τα φράγματα πάγου, πώς σχηματίζονται και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποτρέψετε.

     

    Φράγματα πάγου: Τι είναι;

    Ουσιαστικά, ένα φράγμα πάγου είναι ένα κομμάτι πάγου που κάθεται στην άκρη μιας στέγης. Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε χιονισμένο κλίμα.

    Τα φράγματα πάγου εμποδίζουν το λιώσιμο του χιονιού να αποστραγγιστεί με σωστό τρόπο στις υδρορροές. Εφόσον το νερό δεν μπορεί να ρέει στις υδρορροές, λιμνάζει ακριβώς πάνω από το φράγμα ή διαρρέει στο εσωτερικό του σπιτιού μέσω της στέγη σας.

     

    [Διαβάστε επίσης: Αδιαβροχοποιητικά πέτρας: Πρέπει ή όχι να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυση του σπιτιού μου;]

     

    Φράγματα πάγου: Πώς σχηματίζονται;

    Αφότου χιονίσει, η ζέστη από τον ήλιο ή και ο ζεστός αέρας που μπορεί να έρχεται από το πάνω μέρος του σπιτιού σας, έχουν ως αποτέλεσμα να λιώσουν το χιόνι στη στέγη σας. Ιδανικά, αυτό το νερό θα πρέπει να τρέχει από τις υδρορροές σας και θα οδηγείται έξω, μέσω του αγωγού αποχέτευσης.

    Αλλά, εάν η κορυφή της στέγης σας είναι πιο ζεστή από την προεξοχή της ταράτσας ή της στεπής (δηλαδή από τις λεγόμενες μαρκίζες), το νερό αφού τρέξει θα παγώσει ξανά στις μαρκίζες. Τα φράγματα πάγου δημιουργούνται όταν μια οροφή έχει ανομοιόμορφες θερμοκρασίες στις επιφάνειες της στέγης.

    Η ανομοιόμορφη θερμοκρασία μπορεί να οφείλεται και σε μη σωστή μόνωση της ταράτσας ή της στέγης.

     

    Φράγματα πάγου: Ποιος είναι ο κίνδυνος;

    Ο πραγματικός κίνδυνος του φράγματος πάγου είναι το νερό που λιμνάζει. Εάν αυτό το νερό παραμείνει εκεί κινδυνεύει να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού, με κίνδυνο να εμφανιστούν διαρροές ακόμη και στις οροφές του σπιτιού. Αυτό αυτόματα μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας και προβλήματα στα δομικά υλικά του σπιτιού, και, ουσιαστικά, θα βλάψουν την υγεία σας και θα απαιτήσουν ακριβές επισκευές.

     

    Φράγματα πάγου: Η αντιμετώπιση

    Για να αποφύγετε τη δημιουργία φραγμάτων πάγου, αρχικά ελέγξτε για διαρροές αέρα στη σοφίτα, στη στέγη ή στην ταράτσα σας και σφραγίστε την. Ιδανικά, σας προτείνουμε να προσθέσετε την κατάλληλη μόνωση στη σοφίτα ή τη στέγη σας.

    Εάν έχετε όμως ήδη κάποια φράγματα πάγου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσουγκράνα χιονιού για να αφαιρέσετε μέρος του χιονιού από την οροφή σας. Εάν αφαιρέσετε το χιόνι από την οροφή, δεν θα έχει την ευκαιρία να λιώσει και να διαρρεύσει.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μούχλα στους τοίχους και το ταβάνι! Πώς μπορώ να απαλλαγώ;]

     

    Φράγματα πάγου: Προστατευτείτε ΣΗΜΕΡΑ κιόλας

    Το φράγμα πάγου μπορεί να προκαλέσει μία πολύ ακριβή ζημιά στην οροφή ή τις υδρορροές σας, η ακόμη και να δημιουργήσει ζημιές στο εσωτερικό του σπιτιού.

    Με τον κατάλληλο εξαερισμό και τη σωστή μόνωση, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο δημιουργίας φράγματος πάγου.

     

    Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε, η Terzakis Build μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς έχουμε περισσότερα από 45 χρόνια εμπειρίας στη μόνωση.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας για να προστατέψετε το σπίτι σας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×